HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Çat Kapı Gelen Yazlık Misafire Yapılacak Şipşak 4 Tarif

30-07-2024 18:40
Çat Kapı Gelen Yazlık Misafire Yapılacak Şipşak 4 Tarif

Yaz aylarında çat kapı gelen misafirler için hızlı ve lezzetli ikramlar hazırlamak, her zaman işinizi kolaylaştırır. Hem tatlı hem de tuzlu seçenekler sunan, farklı sürelerde hazırlanabilecek dört şipşak tarifle misafirlerinizi memnun edebilirsiniz.

Çat Kapı Gelen Misafire Ne İkram Edilir?

Çat kapı gelen misafirlere ikram etmek için pratik ve lezzetli misafir tarifi seçenekleri her zaman kurtarıcıdır. Yaz mevsiminde, hafif ve serinletici tatlılar ile doyurucu ve lezzetli tuzlular, misafirlerinizi memnun eder. Hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tariflerle misafirlerinize hoş bir karşılama yapabilirsiniz. İşte, 15 ve 45 dakikada hazırlayabileceğiniz tatlı ve tuzlu tarifler!

15 Dakikada Hazır Tatlı Tarifi: Çikolatalı Mousse

Çikolatalı mousse, 15 dakikada hazır olan, enfes tatlı tariflerinden biridir. Bu misafir tarifi için malzemeler, şöyle sıralanır:

  • 200 ml krema

  • 100 gram bitter çikolata

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

  • 1 çay kaşığı vanilya özütü

İlk olarak kremayı bir tencerede orta ateşte ısıtın ancak kaynatmayın. Isınan kremayı ocaktan alıp içine bitter çikolata ekleyin ve çikolatalar tamamen eriyene kadar karıştırın. Ardından, pudra şekeri ve vanilya özütü ekleyip karıştırın. Karışımı küçük kaselere dökün ve buzdolabında 10-15 dakika soğutun. Üzerini meyve dilimleri veya rendelenmiş çikolata ile süsleyerek servis edin.

45 Dakikada Hazır Tatlı Tarifi: Limonlu Cheesecake Barları

Sadece 45 dakikada hazır olan limonlu cheesecake barları için gereken malzemeler ise şunlardır:

  • 200 gram yulaflı bisküvi

  • 100 gram tereyağı (eritilmiş)

  • 400 gram krem peynir

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 3 adet yumurta

  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu

  • 1 çay kaşığı vanilya özütü

Bu misafir tarifini yapmak için önce fırını 175°C’ye ısıtın. Yulaflı bisküviyi un haline getirip erimiş tereyağı ile karıştırarak bir fırın kabının tabanına bastırın. Krem peyniri ve toz şekeri bir karıştırma kabında çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip her seferinde iyice karıştırın. Limonun rendelenmiş kabuğu, suyu ve vanilya özütünü ekleyip karıştırın. Karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün ve önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğutun, ardından buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis edin.

15 Dakikada Hazır Tuzlu Tarifi: Peynirli ve Zeytinli Kanepeler

Peynir ve zeytin karışımıyla nefis bir tuzlu ikram hazırlayabilirsiniz. Hızlı tarifler listesinde yer alan, sadece 15 dakikada hazır olan peynirli ve zeytinli kanepeler için gereken malzemeler şöyle:

  • 8 dilim tost ekmeği

  • 100 gram krem peynir

  • 1 su bardağı siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş)

  • 1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz

  • Tuz ve karabiber

Öncelikle tost ekmeklerinin kenarlarını kesip küçük kareler veya üçgenler şeklinde kesin. Krem peyniri bir kasede tuz, karabiber ve ince doğranmış maydanoz ile karıştırın. Her ekmek diliminin üzerine krem peynir karışımını sürün ve çekirdeği çıkarılmış, dilimlenmiş siyah zeytinleri ekmeklerin üzerine yerleştirin. Hazırladığınız kanepeleri bir servis tabağına dizip hemen servis edin.

45 Dakikada Hazır Tuzlu Tarifi: Ispanaklı ve Peynirli Börek

45 dakikada hazır olan ıspanaklı ve peynirli börek için malzemeler, şöyle sıralanır:

  • 500 gram taze ıspanak

  • 200 gram beyaz peynir

  • 1 adet soğan

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 2 adet yufka

  • 1 su bardağı süt

  • 1 adet yumurta

  • Tuz ve karabiber

Taze ıspanağı iyice yıkayıp doğrayın. Soğanı ince doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Ispanakları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin, ardından beyaz peyniri ufalayarak ekleyin ve tuz ile karabiberle tatlandırın. Bir yufkayı tezgaha serip süt ile çırpılmış yumurta karışımını üzerine sürün, ikinci yufkayı da üzerine serip aynı işlemi tekrarlayın. Yufkanın uzun kenarına ıspanaklı harcı yerleştirip rulo yapın, dilimleyip yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin.

Bu tariflerle çat kapı gelen misafirlerinize hem hızlı hem de lezzetli ikramlar sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.