HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

İftardan Sonra İyi Gider: Magnolia Tarifi

04-04-2023 17:16
İftardan Sonra İyi Gider: Magnolia Tarifi

İftardan Sonra İyi Gider: Magnolia Tarifi

İftar için tatlı tarifi arıyorsanız son yıllarda revaçta olan magnolia tatlısını deneyebilirsiniz. Magnolia, özellikle iftardan sonra tüketmek için uygun bir seçenek. Sütlü bir tatlı olmasının verdiği hafiflik sayesinde gün boyu boş kalan midenizi yormaz. Kan şekerinizin hızla yükselmesine sebebiyet vermez. Ayrıca hemen hemen herkesin sevdiği magnolia, misafirlerinizi ağırlayacağınız iftar sofraları için risksiz bir tercihtir.

Magnolia Nedir?

Magnolia tatlısı, Güney Amerika kökenlidir. Basitçe manolya çiçeği aromalı bir puding olduğu için bu ismi almıştır. Ülkemizde pek kullanılmasa da tarifin orjinali, magnolia çiçeği özütüyle hazırlanır. Magnolia çiçeği özütü, tatlıya kendine özgü hafif, şekerli ve çiçeksi bir aroma verir. Genellikle soğuk servis edilen tatlı, farklı meyvelerle süslenir.

Adım Adım Magnolia Tarifi

İftar için bu tatlıyı yapmaya karar verdiyseniz "Peki magnolia nasıl yapılır?” sorusunu aklınızdan geçiriyor olabilirsiniz. Hazırlanışı son derece basit olan bu tatlının yapımı muhallebiye benzer. Tek tencerede hazırlayabileceğiniz magnolia tatlısı; hızlı, zahmetsiz ve bulaşık çıkarmayan bir tariftir. Malzemeleri hazırladıktan ve yapım aşamalarını takip ettikten sonra misafirlerinize mükemmel bir magnolia tatlısı sunabilirsiniz.

Magnolia için Ne Gerekiyor? Magnolia Malzemeleri

Magnolia, hemen hemen her evde olan veya marketten kolaylıkla tedarik edebileceğiniz malzemelerle hazırlanır. Yaklaşık 6 kişilik magnolia tatlısının malzemeleri şunlardır:


  • 3 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 1/4 su bardağı mısır nişastası
  • 1/4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü veya 2 çay kaşığı magnolia çiçeği özütü

Bu listedeki malzemeler arasında evinizde veya her markette bulamayacağınız tek ürün, manolya çiçeği özütüdür. Magnolia çiçeği ekstraktı bulunamadığı takdirde vanilya özütü kullanılabilir. Ayrıca tatlıyı süslemek için çilek ve kiraz gibi meyveleri de malzeme listesine eklemek mümkündür.

Magnolia’nın İçine Hangi Meyveler Konur?

Magnolia tatlısı için birçok meyve kullanılabilir. Kullanacağınız meyveleri kendi damak tadınıza veya mevsime göre seçmeniz mümkündür. Magnolia tatlısına uygun meyveler arasında çilek ve muz başı çeker. Kiraz, frambuaz, nar ve mürdüm eriği gibi kırmızı meyveler de sıklıkla tercih edilir. Mango, ananas ve üzüm de magnolia için kullanabileceğiniz meyveler arasında sayılabilir.

Magnolia Nasıl Yapılır? 

Kullanacağınız meyvelere karar verdiyseniz ve malzemeleri hazırladıysanız tatlıyı yapmaya başlayabilirsiniz. Yalnızca aşağıdaki 7 adımı takip ederek başarılı bir sonuç elde etmeniz mümkündür. Magnolia tarifinin yapım aşamaları şöyle sıralanabilir:


  1. Tencereye süt ve toz şekeri koyun ve ocakta devamlı karıştırarak ısınmasını sağlayın.
  2. Ayrı bir kapta yumurta sarıları, mısır nişastası, un ve tuzu iyice karıştırın.
  3. Sıcak süt karışımını yumurta karışımına yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak çırpın. 
  4. Karışımı tekrar tencereye aktarın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. 
  5. Karışım kıvam aldıktan sonra tencereyi ateşten alın ve magnolia çiçeği ya da vanilya özütünü ekleyin.
  6. Oda sıcaklığına gelen tatlıyı buzdolabına kaldırarak tamamen soğumasını bekleyin.
  7. Servis yapmadan önce tatlıyı meyvelerle süsleyebilirsiniz.

Tatlıyı kâselere boşaltırken dilediğiniz ölçülerde porsiyonlayabilirsiniz. Dilerseniz kâse yerine kupları veya fincanları da tercih edebilirsiniz. Örneğin Fruitti 4'lü su bardağı seti, magnolia sunumu için iyi bir tercih olabilir. Elbette tatlıyı porsiyonlamak yerine dev bir borcama dökerek servis sırasında paylaştırmayı da deneyebilirsiniz. Bu dağınık sunum şekli de oldukça popülerdir.

Magnolia Nasıl Servis Edilir?

Magnolia tatlısı genellikle soğuk servis edilir. Tatlının üzerine meyvelerin yanı sıra taze nane yaprakları, hindistan cevizi rendesi veya ceviz gibi malzemeler eklemeniz mümkündür. İsterseniz üzerine bir miktar toz şeker de serpebilirsiniz. Tatlıyı porsiyonlamak için ise Monogram harfli bardak gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Bu bardaklar ile misafirlerinizin baş harfine göre sunum yaparak onları değerli hissettirmeniz mümkün olur.

 


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.